Peraduan Teka Air...(Ditutup)

| 40 Kasi Komen

PERADUAN TEKA AIR



Peraduan ini dianjurkan oleh Ustazkodimero sepenuhnya...

Syarat penyertaan:
1)Terbuka kepada semua blogger diluar dan didalam Malaysia
2)Setiap peserta perlu menjadi follower Ustazkodimero dahulu
3)Setiap peserta hanya diberi peluang untuk menjawab 2 kali sahaja
4)Setiap peserta perlu mempromosi peraduan ini diblog masing-masing
5)Keputusan yang tepat dan terpantas dikira pemenang

6)Tarikh tutup penyertaan pada 09/09/2009


Cara-cara menjawab:
1)Teka air apakah yang tertera didalam gambar berserta sebab jawapan anda.
2)Sila buat karangan (min 120 patah perkataan) bertajuk "Air minuman kesukaan saya".
3)Hantarkan jawapan anda bertajuk "Peraduan Teka Air" ke badgb89@yahoo.com.my

Hadiah misteri menanti anda,pemenang akan dihubungi seminggu selepas tamat pertandingan.
Jika tiada jawapan yang tepat,hadiah saguh hati akan diberikan kepada jawapan yang hampir tepat.


( 5 Penyertaan Setakat ini )
( 13 Penyertaan Setakat ini )
( 17 Penyertaan Setakat ini )
(22 Penyertaan Setakat ini )

Balik Kampung (part 2)

| 6 Kasi Komen

Korang ingat x pokok rambutan
yg aku tangkap gambar ni..??
Time aku tangkap gambar nie about 11.00am mcm tu...

Jeng-jeng-jeng....huahuahua
Pukul 3.30PM...pokok 2 tumbang....
Aku ada dalam keta iswara tgh tido dgn anak sedara....

Nasib bek la kayu balak dia x hempap kereta..
Klau x kes naya ooOOoo..dah la aku dok tido dlm tu...
Nasib bek kereta pun x dew kecederaan serius...

Betungkus lumus nak clear kan kawasan tu..
klau x kami x leh balik la...
jalan tu jew utk kereta lalu pun...

Sambil kaum adam dok perah keringgat tebang pokok..
Kaum hawa plak sibuk dok kutip buah rambutan
yg semuanya mmng masak ranum..
Satu bonet keta penuh dengan buah-buahan kali nie...

Nampak x buah rambutan yg terjuntai2 tu..
hehehe merah-merah belaka...

Setelah penat bertungkus lumus...
Dah ada ruang untuk kereta keluar....
Ari tu memang ujan lebat...
pengalaman yang best....hehehe...
Enjoy.....

Balik Kampung (part 1)

| 9 Kasi Komen

Acara balik kampung
Kg.Setoi Yan Kedah
(Kaki Gunung Jerai)
(11/07/2009)


Air Terjun Perigi

Pemandangan dari bawah
(jgn jeles ek)

Pokok rambutan depan Rumah Tok

Acara kutip buah durian
(dusun x besar mana pun)

Buah durian yg fresh dari ladang,
cewah hehehe.....

Manggis yg dikait,
dpt ambik yg dekat bawah2 je sbb buluh x panjang,
lagi pun seminggu dua sudah dah kutip dah...

Posing dengan buah-buahan tempatan
(banyak gak durian kali nie)


Nantikan Balik Kampung Part 2,
sbb time pg nie suasana mendung berangin...
lepas tu time tengah hari dah start hujan dengan lebatnya....(hari sebelum 2 pun dah ujan)
Tiba-tiba...!!!!!
(suspen...saksikan kejadian yg tidak diingini)



*Ustazkodimero agak ke-busy-an, harap kawan2 blogger x marah yer blog lama x update..

Karikatur...(betul ke aku eja nie?)

| 11 Kasi Komen

Nie la keja aku time boring petang semalam,
lagi pun x dew entri baru yg nak update...so hope korang enjoy gambar nih..
Sory la aku x reti sgt nak buat benda alah nie..hihihihihi....

Mana dia blogger2 yg selalu lepak kt blog nie?
Kasi la komen sikit...tau la blog nie x hebat mcm korang punya...uwaaaaaaaa........

Cuti-Cuti Balik Kg.

| 10 Kasi Komen


Sambil pergi kenduri,
singgah-singah bersantai di Titi Hayun













e-Komik : Cerita Sedih

| 5 Kasi Komen

Kisah Cedih Waktu Final
(KISAH BENAR)


Paper ketiga
time final sem 4
aku sakit.
(Paper OS)



3 ari pening kepala,
demam panas &
muntah-muntah..


Aku cedih
sbb paper 2 aku
buat cincai jew.


Rase cedih sgt-sgt
Aku cepat2 balik umah,
pastu family aku
bawak g hospital besar.


Rase kecewa.
Dan time sakit terpaksa
teruskan perjuangan
sbb ada lg dua paper.


Tapi takdir dah
tetapkan mcm tu..


Lagi pun benda
dah lepaskan..
Nasib baik ada paper2
lain yg banyak membantu.


Terima jelah..
Dan berdoa jewlah
agar
result ok..
Wish me luck all yer..

e-Komik : Cristiano Ronaldo

| 17 Kasi Komen



Tips buat Ronaldo
(Metro-Sabtu, 16 Mei 2009)


"Cristiano Ronaldo mendapat tips paling berguna mengenai teknik larian yang betul menembusi benteng lawan oleh pemegang rekod 100 dan 200 meter dunia, Usain Bolt yang hadir di Old Trafford, menjelang perlawanan penting Manchester United memburu satu mata EPL berdepan Arsenal, hari ini."
(muka 49)




Beri perhatian buat peminat bola.!!


Bolt nak bagi pertua dekat Ronaldo
..


Ronaldo pun dengar dengan kusyuk..


Bolt bagi nasihat *$@$&(%#%&...!!!!


Ronaldo pun tercengang..


Ronaldo pun berlatih bersungguh-sungguh..


Dia lari mcm juara pecut tu sambil bawak bola..


Ronaldo jadi makin pantas..


Dia pun gembira dapat tips dari Bolt.


Dah habis,
tak reti-reti baca post2 lain..???


e-Komik : Hero

| 18 Kasi Komen



Hello semue nk dgr cerita x..??

Jeng jeng jeng.....

Kisah nie sebuah kisah jiwang..

Wah terharunya...

Dan cerita nie cedih...

Argg internet slow plak..grrrr...!!!!

Disatu petang sedang aku tgh ronda2...

Wah cunnya awek 2....

Eee...ngorat best niew...

Piwett..ehhh x bunyi plak...

Malunya aku....

X pew lah..x dew rezeki..

Bila la aku nak ada awek nie....

Arghhhhhhh......

X pew hero selalu menang last minute..

Aku nie hero kew..???

X pew nie cerita aku,
aku bleh jd hero hehehe

Besambung,
Dah hbs..best x citer nie..??

Dah dgr cerita, bak sini singgit..

Bye semue...

Related Posts with Thumbnails