Ustazko kembali lagi...jeng jeng jeng....

| 4 Kasi Komen

Asalamualaikum,salam sejahtera dan salam satu Malaysia.....
Sudah sekian lama ustazkodimero menyepikan diri dari taip menaip ini..
Mungkin faktor ketandusan idea dan terlalu sibuk di kolej dulu...
maka arena perjuangan murni ini dilupakan buat sementara waktu...cewahhh melalut plak...
celupar jew mulut pagi-pagi buta nie...huhuhu...

Sedar tak sedar dah hampir setengah tahun ustazkodimero meninggalkan kolej,
dan hampir setengah tahun juga ustazkodimero bergelar juruteknik yang berjaya
(berjaya melingkupkan harta intelek syarikat..wahaha)...
Ehh kejap kejap..lupa pula nak ucap Tahniah kepada pasukan Malaysia kerana berjaya menjulang
Piala Kemenangan Liga Aff Suzuki...
(ustazkodimeo mengidam moto suzuki hayabusa nieh..kihkihkih)..

Okeylah..sampai disini saja dulu...nanti ustazkodimero update gambar konvo plak okay..

Terima Kasih buat semua blogger's yg masih sudi menjenguk teratak buruk beta ini..
I luv u lahh...muahh

P/S : Rindu kt u all...

Rahsia Bola Hitam dan Putih...

| 4 Kasi Komen








Bermula ceritanya ada seorang anak lelaki tunggal yang kematian ibu selepas Dia dilahirkan. Selepas itu bapanya menjadi terlalu workaholic dan tak Kahwin2 lagi. Tapi si anak baik hati dan lemah lembut walaupun cuma tinggal bersama pengasuh je.

Lepas Tadika, sementara member2 lain dah ada basikal, dia masih berjalan kaki.

Pengasuhnya mengadu kepada bapanya....

"Tuan, tak kesian ke dgn anak tuan? Dia Tak ada basikal...apa tuan tak segan?"

Lantas...... . si bapa memanggil si anak, ditawarkan beskal yang macam mana dan si anak cuma bagi tau,

"Tak payah susah2 la papa, belikan je saya bola itam dan bola putih ..."

Hek eleh takkan macamtu kot? Bingung si bapa.

"Kenapa bola itam dan putih?"

"Tak perlulah saya terangkan kenapa. Kalau papa ada duit, belikan itu je."

Bila ingatkan si anak tak pernah meminta2, so bapanya terima je. maka dibelikanlah anaknya itu basikal model terbaru dan terkini masa tu, yang paling canggih, ditambah dgn bola hitam dan bola putih.

Masa berlalu

kemudian si anak masuk Sek.Rendah. Lepas itu musim kasut roda. Sekian lama si pengasuh perhatikan, budak tu tak pernah minta bapanya membelikan kasut roda untuknya. Tiap2 petang dia cuma duduk2 je. Basikalnya disimpan di dlm stor..

Maka Si Pengasuhnya menyatakan pendapatnya lagi kepada si bapa. Kemudian si bapa memanggil anaknya lagi.

"anakku, kamu tak nak dibelikan kasut roda macam kawan2 kamu? Apsal tak bagitau kat Papa?. No problem setakat beli kasut roda je...".

Si anak menjawab,"Tak perlulah papa, bola hitam dan bola putih saya dah rosak..Kalau boleh papa beli lagi k..tak payah lah beli kasut roda. Lagipun ianya jauh lebih murah berbanding kasut roda, kan papa?"

Si bapa geram . walaubagaimanapun, si bapa tetap belikan anaknya kasut roda, ditambah bola hitam dan bola putih.

Selang beberapa tahun, si anak masuk Sek.Men. Cerita sama berulang. Sekarang kawan2nya main permainan lain- main roller blade. musim rollerblade melanda kwasan tempat tinggal nya. Trend baru....

Sementara tu, budak lelaki tersebut masih setia dengan kasut rodanya... Lepas bapanya pulang dari luar negeri dan terlihat anaknya yang masih pakai kasut roda, si bapa jadi malu sangat2. Teruk betul, rumah macam pusat beli belah, syarikat banyak, keluar negeri lagi tu...........Tapi anak lelakinya ketinggalan zaman.

Keesokkan harinya, dalam bilik anaknya sudah ada sepasang roller bladebaru bersama secebis nota:

"Biar kamu tak malu".

Pada malamnya, terdapat secebis nota balasan di ruang kerja si bapa. Nota tersebut berbunyi:

"Papa, Kenapa tak belikan bola hitam dan bola putih? Saya lebih sukakannya."

"Haaah,, si bapa mengeluh serta bingung selepas membaca nota itu. Apalah istimewanya bola itam dan bola putih!!?

Keesokkan hari dan seterusnya lagi si bapa berkali2 ditinggalkan nota sebegitu...hingga dia tak tahan dan terus membelikan anak lelaki nya bola hitam dan bola putih untuk kesekian kalinya.

Benar, setelah mendapat bola hitam & bola putih tu, si anak tidak lagi mendesak bapanya.. Secebis nota juga
ditinggalkan di ruang kerja si bapa..

"trima kasih byk2 papa kerana belikan saya bola hitam dan bola putih"

Masa berlalu....

Ketika di Sek Men, yang jaraknya agak jauh, si anak masih berulang-alik dengan bas, member2nya sudah ada yang membawa motor dan kereta ke sekolah...

Suatu hari,

ketika bapanya ada di rumah, si anak dihantar pulang oleh membernya dengan motor Harley Davidson color biru laut. Si bapa menjadi sangat malu. Anaknya bukan 4, bukan 3,...2 pun tidak.

Itulah satu-satunya anaknya. Itupun tidak dibelikan motor untuk kesenangan anaknya! Maka ditawarkan
Anaknya untuk dia membeli sebuah motorsikal. Si anak menolak tawaran ayahnya dengan alasan motor kurang praktis, lagipun si anak cuma inginkan bola hitam & bola putih sahaja! Si bapa tidak dapat menerima penolakan itu. Kerana anaknya dah beso panjang, boleh berbincang.

Akhirnya tercetus keputusan dimana si anak dibelikan motorsikal, ditambah pula dgn bola hitam dan bola putih semestinya!! .

Tetapi si bapa masih kesal........

Kesal kerana sudah beberapa tahun dia belikan anak lelakinya bola hitam & bola putih tetapi tidak tahu kenapa anaknya begitu memerlukan sebiji bola hitam & sebiji bola putih! Dan Si anak pula tak pernah bagitahu kenapa dan mengapa dia amat memerlukan bola hitam & bola putih...

Sehingga tibalah masa untuk anaknya melanjutkan pelajaran ke Universiti.

Kerana gembira dan bangga anaknya dapat masuk Universiti, si anak dihadiahkan oleh si bapa sebuah kereta Ferrari keluaran terbaru.

Akan tetapi, sehingga beberapa bulan si anak masih lagi menaiki motoooor je.

Sehingga aweknya juga turut bingung- kan ke dia ada ferrari? kenapa naik motoooooor jeeeee..

Bila ditanya, maka dijawab budak lelaki tersebut: abis bapanya tak belikan bola hitam bola putih. Tak faham perasaan anak sendiri!

Suatu hari si anak mengajak aweknya makan malam bersama dgn bapanya. So, selepas makan malam tersebut si awek mengambil kesempatan untuk bertanya kpd si bapa, kenapa pak cik tak belikan bola hitam bola putih?

Si bapa terkedu kerana dia sebenarnya sensitif dengan bola2 tu..huh..sampai awek anak aku pun tanya...bila si bapa menanyakan si awek semula kenapa soalan tu yang di tanya?. Si awek pun bagitau, anak lelakinya tidak akan sekali kali menyentuh Ferrarinya selagi tidak diberi bola hitam & bola putih!!

Si bapa bingung, di ruang bilik anaknya sudah begitu banyak bola hitam & bola putih. Nak buat apa lagii..., fikir si Papa. Tapi demi memelihara imejnya di hadapan awek anakmya itu, maka esoknya sudah ada bola hitam & bola putih buat anaknya

Suatu hari si anak membawa aweknya ke tempat peranginan yang berbukit bukau menaiki Ferrari untuk brsiar2.. Yelah, anak muda kan , ketika tenang memandu si anak dicium aweknya dan dia jadi gelabah dan terus accident!!! Mereka segera dikejarkan ke hospital dan si bapa juga dimaklum oleh pihak polis tentang perkara tersebut. Keduanya cedera parah kerana mereka tidak memakai seatbelt, si awek mati dalam perjalanan ke hospital dan si anak tenat.

Si bapa tiba di Hospital.."macamman a doktor, anak saya?"

Doktor (dengan simpati dan penuh duka cita) :"Maaf Encik, kami telah berusaha sedaya upaya.. tetapi terserah kepada Nya.. sebaiknya Encik manfaatkanlah waktu2 terakhir bersama anak encik.."

Perlahan si bapa masuk, mendekati anaknya.

"Papa, maafkan saya..tidak berhati hati semasa memandu.." si anak juga menangis kerana aweknya tak dapat diselamatkan. Si bapa cuba menenangkan dia....akrablah dua manusia itu beberapa saat. sehingga si bapa beranggapan ini adalah saat pertemuan terakhir antara dia dan anak lelakinya... .

Dia teringat kembali persoalan yang selama ini sering bermain di benaknya dan keinginannya untuk mengetahui tentang "mengapa anaknya selama ini selalu minta bola hitam bola putih"

"Nak, maafkan papamu kerana selama ini papa selalu sibuk.. sehingga kamu sering kesepian..maafkan papa, nak.. Papa tak berkesempatan untuk menjadi ayah yang baik."

Anaknya menjawab dalam keadaan lemah,"tak mengapa papa, saya faham.. Cuma saya kecewa disebabkan papa ada kemewahan, papa belikan saya macam2.... saya cuma minta bola hitam dan bola putih je kan ?"

Si bapa rasa timing jawapan untuk persoalannya sudah tepat.., "KENAPA KAMU SELALU MINTA BOLA HITAM & BOLA PUTIH ANAKKU... ADA APA DENGAN BOLA2 ITU SEHINGGA IANYA BEGITU BERERTI BUATMU?"

(anda semua pun ingin tahu kan ...?)

Si anak menjawab dengan nada terputus putus

kerana sudah tidak dapat

bertahan dan

masanya sudah hampir

tiba....

"sebabnya .........saya.. saya....

saya...."

*hep* Kepalanya perlahan lahan rebah dan hembusan

nafasnya hilang. Si anak

sudah meninggal sebelum

sempat memberitau bapanya

tentang bola hitam & bola putih.

Tengok, si bapa yang selalu hidup

bersama anaknya pun tak tau...apalagi aku

yang cuma paste cerita, lagi la tak

tau ape ape... MACAMMANA NI? Kecewa jugak

MORAL: Jangan buat benda2 tak elok, balasan dapat cash time tu juga

Trip petang dan trip malam (rematch)

| 1 Kasi Komen

Layan gambar jew la ek..hari ahad petang dan rabu malam ari tu..huhuhu
tp malam tu x sempat snap la..khusyuk sgt mancing...



Ahad petang..hasil keseluruhan 16 ekor..
tp bawak balik 13 je..lg 3 CnR (duri dgn buntal)


(Gambar nie ambik selasa malam time lepak bawah tu)

Trip rabu malam x sempat snap picture..
so time balik tangkap gambar as bukti pembelian..hahaha
HAsil trip 13 ekor..sekor dilepaskan semula - CnR - (ikan belacak)

P/S : Faiz beli rod dan reel baru..haha hasil hasutan aku..
so sekarang dia pun dah gila mancing...rod dgn reel dia best gak..
walaupun murah..ringan dan sensitif..saiz 12-30lb dan 4000M...
kira tahan sedang..leh la pakai mancing bawah jambatan nanti..

Oleh kerana ustazkodimero masih dalam mood menganggur,
semua keja x confirm2 g..tension betul..
So ini lah aktiviti time boring..memancing..dgn faiz dan aiman..

Paul Si Sotong Peramal...

| 8 Kasi Komen


Sapa x kenal dengan sotong nie Paul yg banyak meramal kemenangan game World Cup 2010...
Nie la ramalannya untuk ari mengundi plak..agak-agak betul ke x..??
kihkihkih..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Buat Sotong kangkung pun sodap nie..tak pun sambal sotong..pergghh nyum nyumm....

Memancing dengan budak UK...

| 8 Kasi Komen

Ustazkodimero ada sorg kawan...(kawan sek rendah dulu - SK Bayan Baru).
Yang sekarang menuntut di United Kingdom kos Degree Mekanikal...
Time dia kt UK,ustazkodimero penah janji nak bawak dia g memancing bila dia balik Malaysia nanti..
So sekarang dia cuti dan berada di Penang..apa lagi...jom memancing...

Inilah member lama Ustazkodimero yg
jauh belajar di UK...Faiz namanya...
Ada gaya pemancing profesional x..??
Bagus si faiz nie..ajar sekali jew dah expert..patut la berjaya smpai ke UK..

Budak nie memang bertuah betul,x sampai beberapa minit..
dia la org pertama yg naikkan ikan..
itu pun time balingan yg pertama..hahaha bertuah ko faiz..
x sia-sia bawak ko mancing...

Entah apa nama ikannya...cantikkan..
MAk ustazkodimero kata ke'tang..entah betul entah idak..huhuhu

Lepas tu selang beberapa minit..
Ustazkodimero pula strike..
Ikan lembu namanya..
tp kami selalu panggil ikan double stand..
Sebabnya..?? tengok dibawah....hehehe
Inilah sbb digelar ikan double stand..
Bleh berdiri terpacak..hehehe
ditongkat oleh duri kiri dan kanannya...
kalau dapat ikan nie ati-ati k..ada duri..

Selang beberapa puluh minit...Aiman pula dapat ikan..
Aiman nie kira mmber ustazkodimero la dlm acara lepak melepak dan memancing nie...
mak dia berniaga kt pasar malam Sg.Dua..So kepada bebudak USM...
Jgn lupe singgah gerai aiman time ari sabtu k..
Ada Laksa,Bakso dan Air....nyum2....

Ikan gelama jew...janji dapat ikan..
sekurang-kurang semua dapat naikkan ikan..

Dan sebelum balik...faiz skali lagi strike...
Sekali dapat ikan buntal dah...patut la berat semacam...
spesis aiman rupanya..hehehe..jgn marah man....

Semua ikan yang dipancing dilepaskan semula hidup-hidup ke laut..
demi ganerasi yang akan datang..
Catch n release..yg baru nk dipraktikan di malaysia...
tp kt luar negara dah lama amalkan konsep tangkap dan lepas..
hanya ikan yg matang selalu di bawa balik..
so kalau sekadar nak pancing suka-suka..dilepaskan semula utk menjaga populasi ikan..
Kadang-kadang ada gak cemuhan dari org-org lama..
Apa la lepa nie,dah dapat lepas balik...bla..bla..bla..
tu la..org lama nie x faham..susah...
dah tu plak yg kata ikan tu cedera..so kejam nanti dia x leh hidup...
tp yg sebenarnya ikan nie akan dapat hidup..luka akan sembuh dalam masa 2-3 ari..
kalau x caya silala masuk forum memancing profesional..
atau baca majalah pancing...anda akan dapat ilmu baru dan akan fahami konsep tangkap dan lepas nie..
banyak kebaikkan...

Mood tak berapa nak baik....(+_+)

| 9 Kasi Komen


Hari nie mood x berapa nak baik..sakit kepala yang teramat....
Semalam terantuk..bangun jer ari nie kepala sakit.adehh..
mau bencot gak kepala...haishh..sabar jelah...
moga baik dalam masa yang terdekat..amin..

Adakah ustazkodimero akan jadi seperti ghanjini..???


Ada gaya peyokong brazil x..??

| 3 Kasi Komen


Hahaha ustazkodimero jadi penyokong brazil jap..
walaupun x minat bola..tp layan gak la kan..
bukan tiap2 tahun ada world cup...kan kan kan..??
X pew nanti kita jadi penyokong len plak..hobby edit mengedit la katakan...

Heart

| 2 Kasi Komen



Tú eres mi princesa, siempre en mi corazón. 
Te quiero cariño.


Cute Girl...???

| 1 Kasi Komen

Dari chatbox.... :-)
" cute girl: salam..ustat asal dah lama xupdate blog..rindu... "

Cute girl..mungkin semua tertanya2 sape kah beliau..entiti yg penuh rahsia dan misteri..
Ustazkodimero mmng minat bab2 misteri dan paranormal nie..hihihi..
Dulu entiti tu jadi tanda tanya..tp ada gak syak wasangka..cuma x berkeyakinan utk meneka..
Tp kemunculannya dibeberapa tempat telah menaikan peratusan jawapan kepada persoalan entiti terbabit..
Dan dengan kemajuan teknologi,sedikit kepakaran IT..maka dapat lah mengesahkan dan menyakinkan bahawa entiti yg ustazkodimero rasa selama ini 99% benar..hehehehe...
Biar ustazkodimero sorg jew tahu sape dia..dan..kepada "CUTE GIRL"...
rajin2 la singgah blog nie yer..hihihihi
IP address: 202.170.60.***
IP country: Malaysia
IP Address state: Pulau Pinang
IP Address city: Penang
IP latitude: *.4167
IP longitude: ***.3333
ISP: Universiti Sains Malaysia
Organization: Universiti Sains Malaysia

Kena cover sikit...nanti korang cari lak..hahahahaa

Dia telah pergi meninggalkan dunia dan ustazkodimero

| 0 Kasi Komen



Berita Sedih...
Hari nie ustazkodimero balik kerumah agak lewat..
dalam keadaan basah lincun bermandikan hujan..
Apa bila ustazkodimero terpandang di satu sudut...
Tiba-tiba hati ustazkodimero hancur..sedih...
Ustazkodimero terpandang jasadnya kaku..
Ya Allah..Dia telah pergi...
dia telah meninggalkan dunia yang fana ini buat selamanya.. (T_T)

Kecewa...
Setelah lama ustazkodimero tinggal dengannya..
setelah ustazkodimero sediakan tempat yang selesa untuknya...
Kini tiada lagi tempat untuk bermanja...
X dak lagi ustazkodimero melihat gelagat dan telatahnya...
Namun apakan daya...tuhan lebih menyayanginya...

Merindui...
Dalam benak fikiran ustazkodimero...
Mesti insan-insan disekelilingnya juga akan merasa kehilangan..
Tiada lagi tempat untuk bergurau senda..
Tiada lagi perebutan ketika hendak menjamah makanan..
Semuanya hanya akan tinggal kenangan...

Sisiapan kenangan....
Ustazkodimero sempat snap satu picture sebagai kenangan...
Agar kita boleh kongsi bersama kesedihan nie...
Agar semua boleh meratapi kehilangannya...

Ustazkodimero x nak papar terus disini sbb nak menghormati dia yg telah pergi..
Jadi sila klik link dibawah untuk lihat gmbar...
 

Kotak punya angkara..

| 7 Kasi Komen



Time dia minta maaf ari tu dia ada janji x kan ungkit pasal kotak tu lagi...
Tp hari nie dia cuba berdalih tentang benda tu...ok fine...
Kotak tu lagi penting dari segala-galanyakan....?? 
Ok then...
This not the first time..or second time...if dia really remember...
This is the third time...!!!!

Sekarang aku akan buang sifat sabar aku..
akan tunjukkan sifat ego aku..
dan dia cakap aku melampau kan..
OK aku akan MELAMPAU....
.
.
.
.
Is this wat u wan huh...??

Andai bapa aku tokey pencetak duit...maka...

| 2 Kasi Komen


Bapa tolong buat duit edisi terhad satu....hahahahaha...
Ensem x muke ustazkodimero...???

Merindui Seseorang ( Mode GataL )

| 3 Kasi Komen


Lame dah x pakai photoshop..ish2 malas sungguh ko ustazkodimero..hahaha
So mode gatal..ngee~ jiwang-jiwang jap malam nie sambil layan lagu saleem...
Rindu gila kt Si Dia..lama x berjumpa..maklumlah duduk jauh...bila la nak jumpe ek...
HAh korang jgn nak memandai tanya sape si dia tuh..sila cari sendiri...

(^_^)

Thinking Mood

| 0 Kasi Komen


Pertama sekali ustazkodimero nak mengucapkan thanks kepada insan-insan yang
masih sudi menjengah ke blog nie walaupun blog nie dah berlapuk tak di update....
walaupun dalam mod menganggur tp selalu on9 facebook jew..x tahu apa yg nak dicoretkan dalam
nie..huhuhu..any ideas..?? (berapa punya malas la ko nie ustazkodimero..)

Tp x pew walaubagaimana pun..hehehe blog nie x kan mati selagi pemiliknya x mati g...
insya allah akan tetap diupdate walau pun jarang-jarang atau kadang-kadang...
Tengah tunggu result semester akhir nie...doakan Ustazkodimero grad dgn 3 pointer above ek..

Lg satu ustazkodimero dpt la tawaran Sambung Ijazah di KLMU tp maybe i should try next year at
USM kot..huhuhu..apa-apa pun majulah sukan untuk negara...
(sape nk g mancing jgn lupe ajak ustazkodimero ek memancing pun sport gak kan...huhu)

Sekian...jumpa lg nanti...

Susah kalau cakap dengan orang yang tak faham bahasa...

| 3 Kasi Komen

HAish susah betul kalau cakap dengan orang yang tak faham bahasa..
Dalam kita dah bagi tau kita sibuk ada keja...
dia paksa juga kita jawab fon..
Itu pun kira bagus dapat balas mesej,kalau x balas karang kata yg bukan2 pula..
Tapi dok paksa juga orang bercakap melalui fon diwaktu orang sedang sibuk..
Orang curi-curi balas mesej pun dah besar rahmat...
Dah tu cakap yang bukan-bukan plak...
Suka hati la nak cakap apa pun..hanya Allah yang lebih mengetahui..
Baru kenal sehari dah nak nilai orang bukan-bukan..
Dont judge a book by it cover la...
Yg paling kecewa dekat si tuan telepon yang jadi orang tengah..
kat dia pun aku dah cakap aku busy..haishh..kecewa gila...
sepatutnya dia lebih mengenali aku dan support aku..!!!!!!!!!!!!!
Fine...this is third one...

Final Year Projek..wat u give u get back...

| 0 Kasi Komen

: Tajuk Projek :
Laman Notasi ICT

: Bahasa Pengaturcaraan :
HTML , PHP , Java Script

: Pangkalan Data :
MySql

: Perisian Aturcara :
Notepad ++ (100% hand coding)

: Fungsi Utama :
 Perkongsian fail secara online . Pensyarah boleh upload fail ,
dan pelajar boleh download fail terbabit.







Bahagian Muka Depan.
Ada Butang Muka Depan , Pensyarah , Pelajar, Laman ICT dan Admin.
Butang Laman ICT utk ke web rasmi ICT.




Butang Admin.
Admin kena log masuk terlebih dahulu.




Bahagian admin setelah log masuk.
Ada borang untuk daftar pensyarah.
Dan butang untuk semak / padam pensyarah.




Mesej (tulisan merah) jika pensyarah berjaya didaftarkan.




Bahagian butang Papar/Padam pensyarah.
Untuk semak pensyarah yg didaftarkan dan untuk padam pensyarah yg tidak digunakan.
(hanya tekan nama pensyarah yg ingin dipadam)




Mesej pengesahan untuk padam jika nama pensyarah ditekan.




Bahagian Pensyarah
Pensyarah perlu log masuk dahulu.



Bahagian dalam pensyarah.
Boleh terus muat naik fail. Support semua format fail.
Limit 64MB setiap fail. Dan ada 3 butang dibahagian kiri.
Semak /Padam fail , Kemaskini Fail dan Tukar katalaluan.



Mesej (tulisan merah) bila fail berjaya dimuat naik.
Setiap nama dail adalah unik,jadi tidak boleh upload fail yg dah ada kt dlm database.




Bahagian Semak/Padam fail.
Tekan jew tajuk fail kalau nk padam fail.



Mesej pengesahan untuk padam bila tajuk fail ditekan.



Bahagian Kemaskini fail.
Sama juga tekan ja tajuk utk kemaskini fail tersebut.



Jadi fail boleh ditukar nama dan kod subjek.
Tekan butang hantar untuk kemaskini fail.



Bahagian Tukar kata laluan.
Pensyarah x boleh tukar nama dan id kerana itu primary key.



Bahagian Pelajar.
Pelajar hanya perlu masukkan kod subjek untuk dimuat naik.



Fail untuk subjek tersebut.
Kalau ada banyak maka akan ada banyak la dlm jadual nie.



Pelajar hanya perlu klik tajuk fail,
jadi fail tersebut boleh terus dibuka atau disimpan ke PC.

Ada beberapa fungsi yg x dapat disiapkan sbb kesuntukkan masa,
tp objektif utama projek (upload dan download fail) tercapai.
Fungsi utk kemaskini pensyarah dan bahagian post berita x sempat nk buat.
Dan ada lagi beberapa laman yg akan papar mesej jika fail berjaya dipadam,
dikemaskini dan sbagainya. rasanya laman tersebut x penting sgt utk diceritakn disini..

Ini lah projek ustazkodimero yg x seberapa untuk final projek diploma nie..
Ambil masa lebih kurang 2 bulan untuk siapkan sepenuhnya,
walaupun ada 4 bulan utk siapkan projek,bnyk masa juga terbuang utk cari tajuk projek,
dan belajar function upload donwload..2 minggu dibazirkan utk cuba simpan data dlm server..
tp oleh kerana sukar,jadi tukar lak simpan kt database mysql..
lg senang nk handle data kan..

Ustazkodimero cuma rasa puas sbb berjaya wat semua nie hanya dgn pakai notepad utk aturcara.
walaupun x puas hati sbb 2 fungsi x smpat siapkan..hmmm..
setakat nie la dulu post kali ini....sekian..wslm.

 

Entri dulu-dulu [Part 2]

| 11 Kasi Komen

Layan jew gambaq..zassss..!!!





Naruto lawan sasuke vers Penang..hahaha..

 

Effect dalam effect.....cool ke tak..????

 
Payah kalau isteri ada power macam nie..
(bleh Queen Control nanti)

Nie 1st time belajar buat effect nie di Photoshop.
Nie pun salah satu cobaan 1 2 3...

Entri dulu-dulu [Part 1]

| 4 Kasi Komen













Related Posts with Thumbnails