Balik Kampung (part 2)

| 6 Kasi Komen

Korang ingat x pokok rambutan
yg aku tangkap gambar ni..??
Time aku tangkap gambar nie about 11.00am mcm tu...

Jeng-jeng-jeng....huahuahua
Pukul 3.30PM...pokok 2 tumbang....
Aku ada dalam keta iswara tgh tido dgn anak sedara....

Nasib bek la kayu balak dia x hempap kereta..
Klau x kes naya ooOOoo..dah la aku dok tido dlm tu...
Nasib bek kereta pun x dew kecederaan serius...

Betungkus lumus nak clear kan kawasan tu..
klau x kami x leh balik la...
jalan tu jew utk kereta lalu pun...

Sambil kaum adam dok perah keringgat tebang pokok..
Kaum hawa plak sibuk dok kutip buah rambutan
yg semuanya mmng masak ranum..
Satu bonet keta penuh dengan buah-buahan kali nie...

Nampak x buah rambutan yg terjuntai2 tu..
hehehe merah-merah belaka...

Setelah penat bertungkus lumus...
Dah ada ruang untuk kereta keluar....
Ari tu memang ujan lebat...
pengalaman yang best....hehehe...
Enjoy.....

Balik Kampung (part 1)

| 9 Kasi Komen

Acara balik kampung
Kg.Setoi Yan Kedah
(Kaki Gunung Jerai)
(11/07/2009)


Air Terjun Perigi

Pemandangan dari bawah
(jgn jeles ek)

Pokok rambutan depan Rumah Tok

Acara kutip buah durian
(dusun x besar mana pun)

Buah durian yg fresh dari ladang,
cewah hehehe.....

Manggis yg dikait,
dpt ambik yg dekat bawah2 je sbb buluh x panjang,
lagi pun seminggu dua sudah dah kutip dah...

Posing dengan buah-buahan tempatan
(banyak gak durian kali nie)


Nantikan Balik Kampung Part 2,
sbb time pg nie suasana mendung berangin...
lepas tu time tengah hari dah start hujan dengan lebatnya....(hari sebelum 2 pun dah ujan)
Tiba-tiba...!!!!!
(suspen...saksikan kejadian yg tidak diingini)



*Ustazkodimero agak ke-busy-an, harap kawan2 blogger x marah yer blog lama x update..

Karikatur...(betul ke aku eja nie?)

| 11 Kasi Komen

Nie la keja aku time boring petang semalam,
lagi pun x dew entri baru yg nak update...so hope korang enjoy gambar nih..
Sory la aku x reti sgt nak buat benda alah nie..hihihihihi....

Mana dia blogger2 yg selalu lepak kt blog nie?
Kasi la komen sikit...tau la blog nie x hebat mcm korang punya...uwaaaaaaaa........

Related Posts with Thumbnails