Entri dulu-dulu [Part 1]

|













4 Kasi Komen:

Afendy berkata...

Actualy banyak cara untuk buat effect warna gambar mcm toyol yg aku buat atau pun nak tukar kaler objek mcm kereta dan sebagainya..

Yg aku nak ajar nie basic jew k..
So korang kena buat kajian sendiri..
Cara belajar yg paling berkesan utk adobe nie adalah mencuba..

Cara 1.
Image > Adjustments > Hue/Saluration.
(Ctrl + U)

Cara 2.
Duplicate layer.
Layer copy,korang change kaler dia..
Image > Adjustments >
Colour Balance.
(Ctrl + B)
Lepas 2..korang padam bahagian yg x nak kaler 2..(dekat layer copy)

Selamat mencuba.

CaPiQa berkata...

budak ijau tu memang horror! huuu~~~

░♥si lampu neon♥░ berkata...

pergh giler smart afendy! aku solute!!!!!ade bakat!

Mohammad Afendy Bin Noor Khan berkata...

Actualy dua budak ijau 2 anak sedara den...huhuhu...

Nanti dia besaq mau murka dia kt den..

dusyumm...dusyumm..
(kecik2 dia cium pipi den, besor2 nnti dia ayun penumbok)

Related Posts with Thumbnails