Mati-mati aku ingat patung......!!!

|


Ari nie aku g lepak pasar malam kt kedai kawan aku berniaga,
pastu time customer x ramai aku dgn dia p la ronda2 tawaf pasar malam..cari2 awek makan..
Lepas tu dah settle 7 kali ngorat tawaf..kami pun balik la ke gerai...

Tiba-tiba je dpn gerai...ada la hamba allah nie sedang berkempen sambil memohon sumbangan derma..
Aik td ada sekarang ada..mcm cip more laks...hahahaha..

Rupa-rupanya mereka menjalankan kempen dan derma untuk rakyat-rakyat Palestin..
wah...x sangka mulianya hati mereka ini...

Berbekalkan risalah serta patung yg digantung banner..

Banner belakang patung tu menceritakan tentang gejala sosial remaja sekarang..
Ish2 bertobatlah....

Bahagian depan lak tentang doa untuk saudara kita di Palestin..
kesian kat lepa..ditindas dan dijajah...moga Allah tabahkan hati lepa (mereka bahasa penang)..
dan selamatkan lepa didunia dan diakhirat...moga Allah tamatkan penderitaan lepa..
dan kembalikan hak-hak lepa...biar org yg sakiti lepa nie dapat balasan didunia dan diakhirat..
amin......


Sempat posing jap sebelah patung nie...
Mula-mula mati2 aku ingat nie patung...hampa nak tau x yg sebenarnya nie org ooOooo...
Wah demi berjihad...hang sanggup jadi patung...hehehe
lama gak dia berdiri kt sini atas kerusi kecik...dekat sejam..(aku respect sama lu)..

Sempat gak berbual2 dengan lepa nie semua..
sambil ambik separuh dari risalah tu untuk bg kat org kampung...
Pastu bg derma yg x seberapa...dan bersalam-salam dgn lepa nie...
Insya allah aku pun akan bersama2 berjuang dengan lepa nie semua...

NAk iklan sikit kandungan risalah :
HIMMAH
Himpunan ummah selamatkan GAZA

Kempen Dana Untuk Palestin
17hb Aprial 2010 (Sabtu)
7 - 11 pm
Dewan Mellenium,Kepala Batas.Penang.

-Solat Hajat (Sila Bawa Sejadah)
-Tayangan Video Keadaan di GAZA
-Ceramah Khas dari:

Ust Hj Abd Mutalib B Maarof
(Mudir Madrasah An-Nahdhoh)

Cikgu Azmi b Abd Hamid
(Pengerusi TERAS Pengupayaan Melayu)

Tn Hj Norazman Mohd Samsuddin
(Pengerusi HALUAN Palestin)
-Pelancaran Kempen Sumbangan RM10 Sebulan utk Palestin
-Persembahan nasyid oleh U.N.I.C

Mungkin kita x dapat hadir...atau mungkin kita x mampu menderma...
sekurang-kurangnya aku harap hampa semua mampu la mendoakan kejayaan saudara-saudara kita..
Berat sanggatkah nak menolong dari segi doa...???

DOA:
"Ya Allah..sebagai mana telah Engkau hantarkan burung-burung Ababil
untuk menghancurkan tentera-tentera Musyrikin,
maka kami memohon kepada mu..
Ya Allah..turunkanlah bantuan mu kali ini
kepada muslimin di Palestin.
Hancurkanlah rejim zionis...Amin..."

Inilah salah satu perjuangan kita demi saudara-saudara kita..demi agama kita..
Jadi tolong sebarkannya...mana tahu ada blogger yg tinggal berhampiran yg mampu untuk kesana..
atau blogger-blogger lain yg sedar untuk mendoakan rakyat Palestin yg ditindas...insya allah..
Moga Allah berikan kita pahala umpama pahala orang-orang berjihad dijalan-Nya..amin

9 Kasi Komen:

patunghujan a.k.a cik teruterubozu berkata...

sempat posing dgn model tu yg x tahan tuh

Afendy @ Ustazkodimero berkata...

HAh dah dia dok tercegak depan kedai member gua...hahahaha
so apa lg...g geletek ar tngok smpai bila dia nk keras..hehehehe

Fakhrur Razi berkata...

hahaha ok2 kalau doa inshaAllah bole ;D tapi kalau nk poi smpe pinang tuh joh skit..

Syamilia berkata...

uishk. patung mcm ensem jer...hik3

noor afzan berkata...

salam..bagus bro..
kasihi rakan seagama yang ditindas di palestin..

Afendy @ Ustazkodimero berkata...

Fakrur :
Cantek...!!! Doa bnyk2...ajak satu kg.sekali k..

Syamilia :
itu org betul..bukan patung...

Afzan :
wajib kita bantu,sekurang2 dgn doa..derma...

Afendy @ Ustazkodimero berkata...

Fakrur :
Cantek...!!! Doa bnyk2...ajak satu kg.sekali k..

Syamilia :
itu org betul..bukan patung...

Afzan :
wajib kita bantu,sekurang2 dgn doa..derma...

GC berkata...

Aduhhh...patung!!
sebaik kamu x wat yg bukan2 kat dia.
Anywhere, a good message to all muslim, ingat mengingati.
'doa' adalah senjata yang paling berkuasa bagi umat islam'

Salam-GC-

joegrimjow berkata...

wahh
xde plak org buat lat sini
ni kire nak bg kesedaran sangat efisyen caranya!

Related Posts with Thumbnails